Îți mai aduci aminte care a fost primul film pe care l-ai văzut la cinema?  Dar atunci când ai râs și ai plâns în timpul aceluiași film? Sau poate îți amintești de acea secvență cu care credeai că nu ai cum să empatizezi, dar, prin acel film, ți-ai chestionat propriile convingeri.

Dacă răspunsul este da, cu siguranță ai ceva în comun cu asociația Proiecții Alternative.

Noi iubim filmele și adevărul pe care acestea reușesc să îl surprindă, credem că un film văzut la momentul potrivit îți poate schimba viața și ne place să ne punem în pielea celuilalt pentru a înțelege mai bine diversitatea vieții. Și pentru că suntem convinși că e sănătos să vedem filme, vrem să vă molipsim și pe voi cu plăcerea noastră, aducând filmul în locuri pe care le-ai putea vizita atunci când ești în căutarea unei alternative: în parcuri, în grădini de vară, în muzee sau galerii de artă, în baruri și terase. Vrem să revitalizam aceste spații prin intermediul proiecțiilor, aducându-le în atenția unui public cât mai variat.

Imaginându-ne cum ar fi evoluat viețile noastre dacă am fi descoperit anumite filme încă din copilărie -dacă am fi ales la fel sau dacă acele întâlniri ne-ar fi dus în alte lumi -, am ales să organizăm proiecții cinematografice în școli și licee. Facem asta pentru că vrem le oferim elevilor ocazia să ia contact cu filme care îi provoacă să gândească, alături de persoane interesate să le ofere o perspectivă analitică asupra cinematografiei și a relației pe care aceștia o au cu filmul.

Dacă ești unul dintre cei care cred în importanța demersului nostru, îți mulțumim pentru susținere.